Hikmet Akın Ortaokulu

Vizyon: • Okulumuzda her veli, öğrencisine öğrenme için her türlü fırsatın verildiğini bilsin. • Onlar ve biz kavramı yerine takım ruhuna inansın, takım arkadaşının eksiklerini tamamlamaya çalışsın. • Okulumuzda hem öğretenler hem de öğrenenler birbirinin öğrenmesine ve birbirinin gelişimine yardımcı olmanın önemine inansın. • Hemen her alanda bilginin gücünü yanına alsın, bilginin paylaşıldıkça çoğaldığını bilsin, paylaşıma ve işbirliğine açık olsun. • İnsanlık değerlerinin önemini kavramış olsun ve öyle davransın. • İyi bir eğitimin iyi, temiz ve güzel bir çevrede olacağı bilinsin.

Misyon: Bütün öğrencilerimizin öğrenmelerini sağlamak, onların bilgili, becerili, insanî ve ahlâkî değerlere sahip, kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak, Atatürk ilke ve inkılâplarına, T.C. Anayasası’ na ilgili kanun ve yönetmeliklere, demokrasinin ilkelerine uygun, milli kültür değerlerini tanıyan, takdir eden, benimsenmesine ve yayılmasına yardımcı olacak bireyler yetiştirmek.

Başarılar:

Saatler: Başlama:07.30 Bitiş:12.40